Skip to main content

На 23 април 2024 г. Трансхеликс отпразнува дългоочакваното откриване на новия Дигностично-консултативен център. Така клиника Трансхеликс разширява своя доболничен обхват осигурявайки цялостна, ефективна и удобна грижа за пациентите и техните семейства.

„Днес, като стъпваме на постигнатото, празнуваме откриването на тази нова сграда, това ново бижу за нас, с което значимо надграждаме и разширяваме медицинските дейности с поредица други специалности като хирургия, гастроентерология, ушни/носни и гърлени болести, онкодерматология, гинекология, кардиология, ендокринология, педиатрия, неонатология, клинична лаборатория и др.

И отново, ние обещаваме да не отстъпваме от високите стандарти, които сега много български пациенти търсят в чужбина. Основната ни организационна цел е да доставим интегриран диагностично-лечебен процес в извънболничната помощ, като започнем от физикалния преглед, преминем през високотехнологична диагностична и биопсична дейност, когато това се налага и завършим с молекулярно-патологичната диагноза за избор на точното персонализирано лечение, вече в различни медицински специалности.

Ние не само ще прилагаме съвременната нова медицинска технология, ние също така вярваме в технологията на човещината към пациента.“ – отбеляза д-р Петров, основател и собственик на проекта Трансхеликс.

Чисто новата сграда се разполага на площ от 2500 кв. м. в гр. София, ж.к. Студентски град, ул. Проф. Петър Джидров 2, със собствен, удобен за посетителите паркинг. Сградата е оборудвана с най-ново поколение апаратура и разполага с висококвалифициран екип от лекари и здравни специалисти. Клиниката предлага широка гама от медицински услуги, обхващащи различни специалности, като гарантира, че общността има достъп до най-високо ниво на здравни решения.

Новата сграда на  Трансхеликс разполага с две операционни зали, педиатрично и неонатологично отделение,  клинична лаборатория, лаборатория по клинична и молекулярна патология, диагностично-консултативни кабинети по гастроентерология, дерматология, УНГ, гинекология, онкология, алергия и имунология, кардиология, ендокринология, съдова и пластична хирургия.

На откриването, което се състоя от 16:30 часа нататък, присъстваха уважавани гости, здравни специалисти и членове на общността и то символизира важен крайъгълен камък в развитието на здравните услуги в региона.

Д-р Петров не пропусна да благодари в своята тържествена реч за подкрепата на всички партньори, колеги и съмишленици присъстващи на събитието:

„Когато попитали Айнщайн за монументалните му постижения, той отговорил: „Сто пъти всеки ден си напомням, че моят вътрешен и външен живот зависи от труда на други хора, живи и мъртви…”. Айнщайн просто казвал смирено „Благодаря“. Всеки ден си го казвам и аз: Благодаря!

Събираме се тук днес поради най-благородна причина, за да изразим нашата най-дълбока благодарност към всеки един от Вас, който ни е помагал и помага да сбъднем мечтите си. Никога няма да ни е достатъчно да казваме „Благодарим“.

Малко след това, д-р Мирослав Ненков, уважаван анестезиолог и медицински директор на Трансхеликс, също изказа своите благодарности към всички поканени за присъствието и подкрепата им и изрази своята надежда, желание, амбиция и мисия в своя професионален път и пътя на клиниката. Път към предефиниране на здравеопазването в страната чрез предоставяне на висококачествени услуги на едно място, с внимание, любов, грижа и състрадание, които дават приоритет към благосъстоянието на пациентите.

„Имаме какво да предложим различно от всички други 10 000 медицински центъра, които съществуват в София.“ – каза д-р Ненков.

„На първо място това е екипът, който е подбран за този медицински център. Млади колеги, без титли, в средата на своята кариера, даващи перфектен медицински резултат. Другото различно при нас, това е отношението към пациентите. Тук ще се стараем пациентите да получават, това което получават в Турция. Тези от нас, които практикуват медицина знаят, колко много наши хора ходят в Турция, където не получават толкова по-качествена медицинска помощ, но получават толкова повече отношение. Тук ще направим това! Аз давам обещание, което виси над главата ми като меч. След една година, живот и здраве, когато отново се съберем тук, аз вярвам, че отново ще се обърна към Вас така, с открито сърце, без да Ви баламосвам защо не се е получило. Благодаря много за доверието на д-р Петров! Благодаря много на колегите, които се отзоваха на нашата покана и ще станат част от нашия екип! Благодаря на всички тези, които откликнаха на моята покана! Нито един поканен от мен човек не е случаен. Всеки един дошъл тук, поканен от мен има място в моето сърце и Ви благодаря! На добър час на всички нас!“

Церемонията по тържественото откриване продължи с освещаването на сградата от поп Иван от православния храм Св. Седмочисленици, който се помоли за всеопрощение, благослови всеки влизащ в тази сграда да бъде изцеляван и добави към своята проповед следните пожелания:

„На добър час желая на това болнично заведение. Нека Бог, който е лекар на лекарите да бди, да помага на всички Вас. Благодаря от сърце, че чрез мен търсите Божията помощ и благодатта на Светата църква. Нека винаги да оставате верни на Вашето високо лекарско призвание. Божието благословение да бъде над Вас, над домовете Ви, над чадата Ви, над пациентите Ви, за здраве и за спасение. На добър час! Божието благословение да бъде над Вас! Амин!“

“Една мечта никога няма да успее, освен ако не вярваш и не следваш сърцето си.“ – спомена д-р Петров и продължи, като разказа предисторията на медицинския център.

„Точно преди 14 години през месец април, 2000 г. с безрезервната подкрепа на семейството ми, открихме Медицински център с лаборатория по клинична и молекулярна патология ТРАНСХЕЛИКС. Днес марката ТРАНСХЕЛИКС стои пред нас, като символ на покрити най-високи стандарти в онкологичната молекулна прецизна медицина. Ние сме единствената лаборатория в България в тази високотехнологична област, покрила международния стандарт ISO15189 за качество на лабораторна дейност, поради което сме признати от български и международни партньори. Ние сме помогнали на десетки хиляди хора в борбата с рака, така както повеляват най-съвременните медицински стандарти, като безкомпромисно ги следваме и то въпреки неуредиците в родното здравеопазване. Това наистина е моя сбъдната мечта.”

„Години наред различни общности говорят за предиктивни биомаркери и индивидуализирана терапия – ние не просто говорим, ние ги определяме ден след ден и така 14 години. Когато се обсъжда тази специфична проблематика, забравят да ни попитат, кой знае защо и точно защото е толкова специфична, нещата не се случват, както вероятно искат, а може би не искат всички.

Моя отдавнашна цел беше да продължа невероятната мисия и разширя достъпа до високотехнологична медицина и качествена грижи за пациентите на едно място“,

Пациентите в страната заслужават достъп до най-модерното лечение във всеки един момент и ние от Трансхеликс ще се постараем и ще направи всичко възможно, за да гарантираме, че това ще се случи сега и в бъдеще.